Formule 1

Gunther Steiner snapt keuze van Lewis Hamilton voor Ferrari: “Niets is onmogelijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2024 12:01

Lewis Hamilton liet veel wenkbrauwen fronsen in de eerste drie raceweekenden van het seizoen en dan niet in positieve zin. De Mercedes-coureur scoorde slechts acht punten en staat op de tiende positie in het kampioenschap. Vanaf volgend seizoen rijdt de zevenvoudig wereldkampioen bij het team van Ferrari. Gunther Steiner denkt dat Hamilton de juiste keuze heeft gemaakt door Mercedes te verlaten met ingang vanaf 2025.

Gunther Steiner Lewis Hamilton

Begin februari kwam het nieuws naar buiten dat Ferrari en Hamilton de krachten bundelen en vanaf 2025 samen gaan rijden. Ferrari startte het seizoen vele malen beter en scoorde in Melbourne zelfs al een overwinning. Daar kan Hamilton in zijn Mercedes alleen nog maar van dromen, want met slechts acht punten uit drie races blikt Hamilton terug op zijn slechtste seizoenstart ooit.

Het heeft er op dit moment alle schijn van dat Hamilton de juiste keuze heeft gemaakt. Voormalig Haas-teambaas Steiner onderbouwt deze mening bij Sky Sports: "Het lijkt erop dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Hij deed dat eerder toen hij van McLaren verruilde voor Mercedes, dus misschien heeft hij het nu opnieuw goed gedaan. Maar ik denk dat dit voor hem meer draait om een nieuwe uitdaging. Hij rijdt al elf jaar voor het team en hij won zes titels met ze. Ik denk dat hij in de laatste fase iets nieuws wil doen. Als je die kans bij Ferrari krijgt, dan is dat mooi."

Steiner acht het zelfs mogelijk dat Hamilton volgend jaar kan jagen op zijn achtste wereldtitel in de Formule 1: "Ik denk dat niets onmogelijk is. In 2026 gaan er ook nieuwe reglementen gelden voor de motoren en het chassis, dus dan is überhaupt alles anders. Als hij een beetje geluk heeft en als Ferrari een goede auto bouwt, dan kan hij misschien die achtste titel gaan pakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS