Formule 1

Guenther Steiner haalt uit naar voormalig team Haas over hun 'verkeerde' aanpak van 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 maart 2024 05:01

Guenther Steiner heeft gezegd dat hij vindt dat de mentaliteit van Haas voor het F1-seizoen 2024 'verkeerd' was. Na het vertrek van Steiner uit het Haas-team in de winter, probeerde het Amerikaanse team zijn concurrentievermogen te bagatelliseren bij de start van het nieuwe seizoen.

Günther Steiner F1


Aan de vooravond van de start van het kampioenschap in Bahrein had de nieuwe teambaas Ayao Komatsu de verwachtingen voor het nieuwe seizoen gebagatelliseerd. Hij waarschuwde dat de nieuwe VF-24 hoogstwaarschijnlijk een van de langzaamste auto's op de grid zou zijn.

Maar Haas was een aangename verrassing in het veld tijdens de eerste drie races van 2024. Nico Hulkenberg scoorde punten in Saoedi-Arabië en Australië en Kevin Magnussen zorgde voor een dubbele puntenfinish door de Duitser te volgen in Melbourne.

Het resultaat is dat Haas nu zevende staat in het constructeurskampioenschap en een belangrijk zwak punt van vorig jaar lijkt te hebben aangepakt: de auto lijkt niet langer door zijn banden heen te vreten, terwijl hij nog steeds een behoorlijk tempo heeft over één ronde.

Steiner, die nu toekijkt als externe waarnemer van het team dat hij bijna tien jaar leidde, is zich gaan bezighouden met mediawerk en is ook bevestigd als ambassadeur voor de Grand Prix van Miami.

Hij is van mening dat zijn voormalige ploeg de verwachtingen voor 2024 niet had moeten temperen en dat hun huidige vorm voor hem geen verrassing is. "Ze hebben het goed gedaan en ik heb altijd tegen Gene Haas (teameigenaar) gezegd dat ik het bij het rechte eind had, omdat ik de cijfers uit de windtunnel kende", aldus Steiner.

"In het begin bagatelliseerden ze het om een excuus te hebben om mee te beginnen en toen was het beter dan ze hadden verwacht. Dat is, wat mij betreft, verkeerd. Iedereen was ervan overtuigd dat het dit pad was, ik was ervan overtuigd dat het dat was. Maar volgens mij gaat het niet om dit jaar, maar om de middellange termijn. Je kunt van jaar tot jaar gaan en elk jaar zeggen: 'Oh, we zijn slecht' en dan doe je het beter dan je bent."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS