Formule 1

Guanyu Zhou: "Geweldig om weer in Montreal te rijden, ook al waren het lastige omstandigheden"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 juni 2024 17:03

In de natte, verraderlijke omstandigheden in Canada zorgde Guanyu Zhou voor de eerste rode van het weekend. De Chinees kreeg in VT1 te maken met aquaplaning en kwam met zijn achterband in contact met de muur. Om de rommel op te ruimen besloot de wedstrijdleiding om de sessie even stil te leggen. In VT2 kon Zhou meer betekenisvolle ronden, maar omdat het in de tweede helft van de tweede sessie opnieuw begon te regenen, moet er nog veel worden voorbereid voor de laatste training van zaterdag.

Zhou Guanyu


"Het is geweldig om weer te racen in Montreal, ook al was het voor iedereen een lastige dag", zei Zhou in een reactie op zijn vrijdag in Montreal. "Tijdens VT1 verwachtte ik wat meer grip op de natte baan, maar ik kreeg te maken met aquaplaning en had het geluk dat ik het kon redden vlak voordat ik de muur raakte."

"Het team heeft goed werk geleverd door de auto klaar te maken voor VT2, zodat we zowel in natte als droge omstandigheden hebben kunnen rijden. Gezien de wisselende omstandigheden is het moeilijk om te zeggen waar we staan, maar de auto voelt in ieder geval veel beter aan dan in Monaco. Ik kijk uit naar de rest van het weekend."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS