Formule 1

Groot feest bij Red Bull, maar Sergio Perez is zwaar verziekt: "Het was een ramp"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2023 10:02

SUZUKA – Er kon tijdens de Grand Prix van Japan veel worden gezegd over Sergio Perez, maar niemand kon zeggen dat de Mexicaanse Red Bull-coureur een goede middag kende in Suzuka. Perez maakte bij de start contact met Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Daarna kreeg hij een tijdstraf voor een overtreding tijdens de Safety Car en later crashte hij met Kevin Magnussen. Kortom, op de dag dat Red Bull hun zesde wereldtitel scoorde, liet Checo een waardeloos resultaat zien.

Sergio Perez

Na alle malheur besloot Red Bull om de auto van Perez naar binnen te halen, de schade was immers al veel te groot. Omdat Perez nog een straf had gekregen besloot Red Bull de auto te repareren, snel de baan op te gaan en de straf uit te zitten. Anders zou hij deze straf meenemen naar Qatar.

"Het was een ramp. Het begon al bij de start. Zodra ik de koppeling losliet, was er helemaal geen tractie, dus ik kreeg geen tractie. Toen ging ik bocht één in met Hamilton en Sainz aan mijn zijde, en ze trokken in feite gewoon mijn voorvleugel eraf en ik had veel schade", aldus de Mexicaan tegenover de internationale media.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS