Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Goede NASCAR-test voor Loris Hezemans op de Charlotte Motor Speedway: "Ik was maar 0.2 seconde langzamer"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 15 oktober 2021 12:53 • Print artikel

Toine Hezemans en Ernst Berg hebben kortgeleden de plannen van hun nieuwe project bekend gemaakt. Met de oprichting van Team Hezeberg maakt de renstal zich op voor een avontuur in de USA. De rijdersline-up bestaat uit NASCAR Euro coureur Loris Hezemans en niemand minder dan voormalig F1 kampioen Jacques Villeneuve. Het team van Toine Hezemans en de Nederlandse ondernemer Ernst Berg doen selecte races tijdens het 2022 NASCAR Cup Series seizoen. Reaume Brothers Racing bouwt de auto's. Deze week heeft het team voor het eerst getest op de Charlotte Motor Speedway in North Carolina.

Team Hezeberg Charlotte Motor Speedwa


"We hebben een ongelooflijk goede test gedaan in Charlotte met ons compleet nieuwe Nascar Cup-team. Het is de eerste keer dat een Europees team naar de Nascar Cup-serie komt", zei Hezemans.

Team Hezeberg Charlotte Motor Speedway

"Ondanks dat we de auto op de baan moesten opbouwen en tijd verloren met een probleem met de aandrijfas, behaalden we een goede tijd ten opzichte van het middenveld tegen 's werelds beste teams zoals Penske, Hendriks, Stewart Haas, enzovoort. Ik was tijdens mijn eerste Nascar Cup test maar 0.2 sec langzamer dan de Penske auto's en kampioen Joey Logano en had 10 coureurs achter me staan die al meer dan 10 jaar in de Nascar Cup strijden", zei een tevreden Loris Hezemans na afloop van de test.

Team Hezeberg Charlotte Motor Speedway

Loris maakte een klein foutje van ongeveer 0,25 seconden met zijn nieuwe band. "Anders hadden we rond de 7e tijd in het klassement gestaan. En dit met ons fantastische team van Josh Reaume met 8 mensen en 1 engineer Mike Gramke tegen 35 mensen en engineers van Penske!"

Team Hezeberg Jacques Villeneuve Charlotte Motor Speedwa


Met dank aan Josh en Mike voor het fantastische werk. En dank aan Jacques voor zijn hulp bij het verbeteren van de auto en het geven van zijn goede feedback", besloot Hezemans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS