Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Gianni van de Craats kent bliksemstart en pakt mooie zege op Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2022 12:30

HARSKAMP - Autocoureur Gianni van de Craats uit Harskamp begon afgelopen weekend op Circuit Zandvoort sterk aan zijn tweede seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. De 16-jarige autocoureur van Bas Koeten Racing kwam in de eerste race als tweede over de eindstreep, maar wist tijdens de tweede race van het weekend de concurrentie op te rollen en de race te winnen. Zo kwam er een grote glimlach op het gezicht van de jonge racer.

Gianni van de Craats erg succesvol bij eerste race Ford Fiesta Sprit Cup

In aanloop naar het tweede seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup heeft het talent uit Gelderland zich goed voorbereid: “Ik heb in de aanloop naar het weekend veel getest met mijn nieuwe team Bas Koeten Racing en ik heb ook weer enorm veel nieuwe dingen geleerd. Maar het was al met al een mooi weekend.”

Het was volgens Van de Craats een sterk weekend. de door Polskamp gesteunde rijder was in bijna alle sessies bovenaan de tabellen te vinden: “De trainingen gingen al super. Tijdens de kwalificatie ging het uitmuntend. Ik pakte pole position met iets van twee tienden en ik had echt een goed gevoel in de auto. Ik kon pushen wanneer ik wilde en heb sinds vorig jaar veel meer vertrouwen gekregen in de auto.”

Gianni van de Craats zege bij eerste race Ford Fiesta Sprit Cup 2022

In de eerste race moest de 16-jarige vanwege de reversed grid starten vanaf de negende plaats. Daarna vocht hij zichzelf middels mooie inhaalacties wel terug naar de tweede positie. “Dat is uiteindelijk wel een prima resultaat, ook al was ik er niet helemaal tevreden mee.”

Tijdens de tweede race stippelde Van de Craats zijn plannetje uit. Hij reed aan de kop van het veld en probeerde zo consistent mogelijk te rijden en zijn voorsprong uit de bouwen. Dit lukte hem aardig en hij eindigde als winnaar met vier seconden voor zijn directe concurrent, daarnaast veroverde de 16-jarige coureur van Bas Koeten Racing ook de snelste ronde.

Racefamilie Van de Craats en Martin van den Brink en Mitchel van den Brink

Ook had hij over supporters niet te klagen. Eindelijk kon er weer geracet worden met publiek. Zo kwamen ook Dakar Rally-coureurs Martin van den Brink en diens zoon Mitchel hem aanmoedigen.

De volgende race van het seizoen vindt plaats in het weekend van 10 tot 12 juni op het Belgische circuit van Zolder.

Gianni van de Craats wil graag zijn ouders, sponsoren, supporters en Bas Koeten Racing bedanken voor hun steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS