Formule 1

Giancarlo Fisichella: "Ik denk dat Fernando met een goede auto nog een wereldtitel kan winnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2023 04:29

Fernando Alonso heeft na vijf races nog nooit zoveel punten gescoord. De Aston Martin-coureur bezet momenteel de derde positie in het kampioenschap en heeft 75 punten achter zijn naam te staan. De tweevoudig wereldkampioen droomt nog altijd van een derde titel. Meervoudig Grand Prix-winnaar Giancarlo Fisichella denkt dat de Spanjaard het nog steeds in zich heeft om wereldkampioen te worden.

Fernando Alonso Giancarlo Fisichella

Alonso maakte begin dit jaar de overstap van Alpine naar Aston Martin, veel kenners verklaarde hem voor gek, maar de verhuizing pakte eens goed uit voor ‘El Matador’. In de eerste vijf races mocht hij vier keer het podium betreden en is hij bezig met een uitzonderlijk seizoen.

Voormalig teamgenoot Giancarlo Fisichella vertelt bij de Italiaanse tak van Sky Sports dat Alonso nog steeds alles in huis heeft om het kampioenschap binnen te slepen: "Ik denk dat Fernando met een goede auto nog een wereldtitel kan winnen. Fernando wordt ouder, maar ook sneller. Ik weet niet hoe hij dat doet! Hij was mijn teamgenoot in 2005 en 2006, we wonnen toen de titels met Renault en het was fantastisch om met hem samen te werken. Ik ben blij dat hij in vorm is en dat op het podium kan eindigen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS