Formule 1

Gevolgen onderzoek Christian Horner voor Red Bull in twijfel getrokken nu 'afleiding' voortduurt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 februari 2024 08:02

Het onderzoek van Red Bull naar teambaas Christian Horner kan grote gevolgen hebben voor het raceteam als de twee uit elkaar gaan. De Brit blijft op zijn positie als het seizoen begint, ondanks dat het onderzoek van het moederbedrijf naar zijn vermeende gedrag nog een week langer doorgaat.

Christian Horner F1


Tijdens de lancering van de RB20 vorige week bleef Horner alle aantijgingen tegen hem ontkennen en gaf hij toe dat het onderzoek een soort afleiding is voor het raceteam terwijl ze zich voorbereiden op een nieuw F1-seizoen.

Terwijl de zaak nog in onderzoek is, houden alle betrokken partijen zich op de vlakte over de feiten van de situatie, terwijl geruchten de ronde doen over de aard van de beschuldigingen rond Christian Horner en hoe het onderzoek verloopt.

Tijdens de BBC-podcast Chequered Flag bespraken journalist Andrew Benson en McLaren Formule E-coureur Sam Bird hoe het onderzoek gevolgen kan hebben voor Red Bull in het komende seizoen en daarna - ongeacht de uitkomst.

"Het zal een afleiding zijn voor het team in de mate dat het echt vernietigend is voor mensen die betrokken zijn bij het team, dus sponsors en potentiėle sponsors", zei Bird over de situatie.

"Het is niet goed voor je imago, hč, als je teambaas beschuldigd wordt van de dingen waarvan hij beschuldigd is. Maar op geen enkel moment zal het hun prestaties op de baan beļnvloeden. Max zal bij Red Bull niet in zijn auto stappen en denken: 'Oh, ik vraag me af wat er gaat gebeuren met Christian en de beschuldigingen'."

"Adrian Newey heeft daar de afgelopen acht maanden niet aan gedacht terwijl hij aan het plannen was om dit meesterwerk van een auto te maken die sprankelend snel kan zijn als hij over een paar dagen de baan op gaat.

"Deze auto heeft vele, vele maanden in de werkplaats gestaan en is ontwikkeld en aangescherpt. Vorig jaar hadden ze het meest geweldige jaar, ze hebben een enorme voorsprong op alle anderen. Ze zullen dit jaar vanaf de start blijven winnen. Er zal niet veel veranderen in Bahrein - je zult Red Bull nog steeds vooraan zien."

Maar Bird zei dat de gevolgen zich later in het seizoen zouden kunnen laten voelen, vooral als sponsors ervoor kiezen zich te distantiėren van het Red Bull F1-team. "Er zullen later dit jaar en volgend jaar dingen gaan gebeuren als partners vertrekken, als sponsors vertrekken", zei hij. "Als Adrian Newey vertrekt of ander teampersoneel vertrekt vanwege de gevolgen van deze beschuldiging."

"Het is business as usual als het gaat om de auto op de baan krijgen - Max Verstappen springt in de auto, Max Verstappen gaat en levert. Maar wat gebeurt er achter gesloten deuren, en zes tot twaalf maanden later, met betrekking tot belangrijk personeel bij dat team? Dat wordt echt heel interessant. Ik heb gehoord dat Helmut Marko contractueel is verbonden aan Red Bull, maar heb ik gelijk als ik zeg dat dat contract aan het eind van het jaar afloopt?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS