Formule 1

Geruchten over overname Audi doen opnieuw de ronde in aanloop naar komst F1 in 2026

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2024 09:03

Terwijl Audi zich opmaakt voor zijn debuut in de F1 in 2026, wordt gemeld dat zijn plannen voor Sauber nu zijn opgewaardeerd tot een volledige overname van de Zwitserse outfit. Het seizoen 2026 staat in het teken van grote veranderingen in de Formule 1. Nieuwe chassis- en krachtbronreglementen doen hun intrede in het kampioenschap. Dit kan de rangorde flink opschudden.

Audi F1


De nieuwe reglementen hebben nieuwe fabrikanten aangetrokken tot het kampioenschap, zoals Audi. Sauber zal vanaf dat seizoen veranderen in het fabrieksteam van Audi. Audi kocht in januari 2023 een minderheidsbelang in Sauber Motorsport. Het plan is om hun belang te vergroten terwijl de voorbereidingen voor hun F1-optreden doorgaan.

Volgens Bloomberg was Audi oorspronkelijk van plan om maximaal 70 procent van Sauber Motorsport in handen te krijgen, maar nu onder leiding van de nieuwe CEO Gernot Dullner is het plan om een volledige overname te doen. "We geven geen commentaar op speculaties en we geven geen commentaar op de aandeelhoudersstructuur van het team", aldus een woordvoerder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS