Formule 1

Gerhard Berger NIET lovend over Ferrari-teambaas Frederic Vasseur: “Beter om Binotto aan de technische kant te houden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2023 18:01

Voormalig Ferrari-coureur Gerhard Berger denkt dat het aan de kant zetten van teambaas Mattia Binotto het Italiaanse team geen windeieren heeft gelegd. Hij denkt dat het team er verstandiger aan had gedaan om Binotto te behouden, maar misschien wel in een andere functie.

Gerhard Berger Frederic Vasseur

In de F1 Nation-podcast vertelde de Oostenrijker dat de prestaties van Ferrari wel vaker in golfbewegingen gaan. De tienvoudig Grand Prix-winnaar spreekt dan ook niet erg lovend over de huidige teambaas, Frederic Vasseur. Hij vindt het dan ook moeilijk om de invloed van de Fransman te meten: "Moeilijk om te zeggen, op dit moment gaan de resultaten erg op en neer".

"Ik heb altijd gezegd dat als ik Ferrari was geweest, ik me beter zou hebben om Binotto aan de technische kant te houden, Vasseur aan de sportieve kant te zetten en zo te proberen wat werk te verdelen en niet alle druk op één paar schouders te leggen. Het is tegenwoordig zo complex is om een succesvol Formule 1-team te hebben, en moeilijk voor één man om alles te managen."

Berger legt de link met het vertrek van Binotto: "Ze hebben er op deze manier voor gekozen en in sommige opzichten heb je het gevoel dat ze niet zo snel zijn als vorig jaar. Misschien maken ze iets minder fouten, misschien ook niet, ik weet het niet. Maar het resultaat is vergelijkbaar en het is niet goed genoeg om Red Bull te verslaan."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS