Formule 1

George Russell liep eerste overwinning bijna mis door lekkage

Uitgegeven door Bart • 15 november 2022 18:02

Na de eerste overwinning voor Mercedes van dit seizoen heeft teambaas Toto Wolff verklaard dat George Russell bijna de finish niet had gehaald. De W13 van de Brit kampte in Brazilië namelijk lange tijd met een waterlekkage en het was onzeker of hij daarmee door kon blijven rijden. Uiteindelijk hield de bolide van Russell het en kon hij zijn eerste overwinning in de Formule 1 boeken.

George Russell


"We hadden de hele race een waterlekkage en het was niet zeker of het wel tot het einde zouden redden", zegt Wolff op de website van de Formule 1. "Iedereen binnen het team was het erover eens om George door te laten rijden. Ook als hij zonder water was komen te zitten. We willen er alles aan doen om de finish te halen."

Russell werd niet op de hoogte gebracht van de lekkage. "Op een punt in de race dachten we dat het heel tricky zou worden. We dachten dat hij vier of vijf ronden voor het einde in de problemen zou kunnen komen, maar gelukkig bleef hem dat bespaard."

Eind 2020 was Russell al een keer dicht bij een overwinning toen hij moest invallen voor Lewis Hamilton. Mercedes ging de fout in bij een pitstop van Russell en daardoor viel de Brit ver terug. Wolff: "Hij verdiende het in Bahrein al en toen maakten wij een fout. Deze overwinning heeft hij helemaal zelf verdiend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS