Formule 1

George Russell hoopt nog te kunnen testen in een F1: "Geen coureur zal een circuit in zijn achtertuin hebben"

Uitgegeven door Bart • 27 mei 2020 12:10

Als de Formule 1 begin juli in Oostenrijk van start gaat, hebben de coureurs ruim vier maanden niet op het circuit gereden. Na de wintertest in Barcelona zou de eerste race in maart in Australië verreden worden, maar slechts enkele uren voor de start van de eerste vrije training werd die race afgeblazen. De meeste coureurs hebben in de simulator gereden, maar dat is niet te vergelijken bij het echte werk. Zo hoopt George Russell voor het eerste raceweekend in Oostenrijk nog op een circuit te kunnen rijden.

George Russell


Het maakt Russell niet uit in wat voor auto dat is. "Het mag ook een F2 of F3 of een oudere F1-auto zijn", aldus de Williams-coureur in gesprek met Sky Sports. "Realistisch gezien zal ik het snelst in een kart kunnen rijden. En als ik mag, ga ik zeker karten. Maar uiteindelijk wil je natuurlijk in een Formule 1-auto springen en racen. Of dat in een Williams of een Mercedes is, moeten we afwachten."

"Ik wil gewoon wat ronden hebben gereden voordat ik naar Oostenrijk ga", vervolgt Russell. "Dat mag ook in een Formule 3 of Formule 2 auto zijn. Als het maar vier wielen heeft en over een circuit kan rijden. Dat is beter dan niets."

Russell heeft veel in de simulator gezeten en probeert zichzelf zo goed mogelijk fit te houden. "Het is enorm lastig. Er zullen weinig coureurs zijn met een circuit in hun achtertuin. We zijn geen voetballers die in hun achtertuin met een bal bezig kunnen zijn. Ik doe wat ik kan in mijn eigen sportschool hier thuis. Daarnaast heb ik geïnvesteerd in een top kwaliteit simulator. Nu doe ik dat niet alleen voor de lol, maar zie ik het echt als training. Dit is het dichtst dat we bij de realiteit kunnen komen en op deze manier kan ik scherp blijven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS