Formule 1

Vettel en Russell bij Mercedes? "Iedereen speculeert over 2e stoeltje bij Mercedes, maar Lewis Hamilton is ook nog niet bevestigd"

Uitgegeven door Bart • 25 mei 2020 05:21 • Print artikel

Na het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari is het de vraag wat de 32-jarige Duitser na dit seizoen gaat doen. Een stap naar McLaren ging niet door, terwijl Fernando Alonso de belangrijkste kandidaat bij Renault lijkt te zijn. Een overstap naar Mercedes zou een spectaculaire move zijn. Waar velen denken dat de ten koste zal gaan van Valtteri Bottas, denkt Alexander Würz dat het ook nog anders kan lopen.

Sebastian Vettel


"Je moet er niet zo maar van uit gaan dat Lewis Hamilton bijtekent", aldus de voorzitter van de Grand Prix Drivers' Association bij Sky Sports F1. "Wie weet zeker dat Hamilton bij Mercedes blijft? Iedereen speculeert over het tweede stoeltje bij Mercedes, maar het eerste stoeltje is ook nog niet bevestigd."

Daarnaast is de toekomst van teambaas Toto Wolff onzeker. "Hij denkt openlijk na of hij deel wil blijven uitmaken van het huidige Mercedes. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat zowel Hamilton als Bottas vertrekt. Dan zou Mercedes verder kunnen met Sebastian Vettel en George Russell. Stel dat dat de line-up wordt, voelt Vettel als Duitse coureur de druk van het land op zijn schouders."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS