Formule 1

George Russell wijst met beschuldigende vinger naar Red Bull over behandeling Nyck de Vries

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2023 15:01

Mercedes-coureur George Russell heeft kritiek geuit op de behandeling van Nyck de Vries door Red Bull. Hij beweert dat de Nederlander dit jaar ‘niet de kans heeft gekregen die hij verdiende' bij AlphaTauri.

Nyck de Vries AlphaTauri F1


Na problemen met tempo en consistentie naast teamgenoot Yuki Tsunoda werd De Vries na de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli ontslagen door het juniorteam van Red Bull. Hij moest plaatsmaken voor Daniel Ricciardo.

De Vries scoorde geen punt in tien optredens voor AlphaTauri, nadat hij een jaar eerder in een indrukwekkende race WK-punten had behaald als stand-in voor Williams tijdens de GP van Italië.

Nyck de Vries had al nauwe banden met Mercedes voordat hij zijn kans bij Red Bull kreeg. Hij vertegenwoordigde de Duitse fabrikant in de volledig elektrische Formule E-categorie en won de titel in 2021. Hij nam vorig seizoen deel aan twee trainingen en reed in de auto van Russell in Mexico, nadat hij Lewis Hamilton had vervangen in Frankrijk.

Red Bull koos ervoor om De Vries niet te beschermen toen zijn positie bij AlphaTauri steeds kritischer werd. Helmut Marko onthulde kort voor zijn ontslag dat de bedenkingen van Christian Horner over het contracteren van de 28-jarige coureur voor 2023 juist bleken.

Russell vindt dat De Vries nooit een echte kans heeft gekregen om uit te blinken bij AlphaTauri. Hij beweert dat Red Bull te veel druk op zijn schouders heeft gelegd door aan te nemen dat hij naadloos zou passen in de leidende rol van het team. Volgens RacingNews365 zei hij: "Ik had het in geen enkel ander team verwacht. We weten natuurlijk hoe Red Bull werkt en je moet respecteren hoe zij dingen doen."

"Ik heb Nyck niet op de voet gevolgd in zijn tijd bij AlphaTauri, maar ik las de artikelen en de dingen die Helmut daarin zei. Het is moeilijk daar mee om te gaan als je geen vertrouwen hebt. Ze hebben hem zeker niet geholpen het vertrouwen te herwinnen aan het begin van het seizoen door te zeggen dat hij de leider van het team werd.

"Het maakt niet uit dat hij 27 of 28 jaar oud is, hij is een beginneling in de Formule 1 en je kunt een beginneling niet gaan vertellen dat jij de leider van het team bent, alleen maar omdat je in meer kampioenschappen hebt gereden dan je teamgenoot. Hij bevond zich vanaf het begin in een moeilijke positie, dus ik heb met hem te doen. Hij is van Formule 1-niveau, maar kreeg niet de kans die hij verdiende."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS