Formule 1

George Russell trekt zijn eerste conclusies na test in Bahrein: "Het ging redelijk goed..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2024 08:30

De Formule 1 heeft zijn eerste testdag erop zitten. Altijd spannend hoe de eerste indrukken zijn, iedereen gaat tenslotte voor het eerst met zijn nieuwe creatie de baan op. De uiteindelijke rangschikking van de rondetijden van de tests is niet representatief voor de werkelijke krachtsverhoudingen. Bij Mercedes werden op woensdagavond de door George Russell verzamelde gegevens geanalyseerd. De Brit uit King's Lynn was de enige coureur van het Brackley-team die op de eerste dag in Sakhir het circuit opging en 122 ronden aflegde op het circuit waar de openingsrace van het wereldkampioenschap van 2024 zal plaatsvinden.

George Russell F1 Mercedes FW15 testdag Bahrein


"Redelijk goed"
Russell realiseerde met zijn snelste ronde van 1:34.109 de twaalfde tijd aan het einde van de baansessies. De Engelsman was tevreden over het geleverde werk. “Sinds we het circuit betraden, hadden we het gevoel dat we een goed startpunt hadden. We hebben veel ronden gereden, er zijn veel gegevens om te analyseren. De positie aan het eind van de dag is redelijk goed: we kunnen vanaf hier de komende dagen op voortborduren.“

"We zijn op onszelf gefocust"
Het doel van het Brackley-team is duidelijk: “Onze focus zal liggen op het maximaliseren van het aantal verreden aantal kilometers om deze auto te leren kennen. Op deze eerste dag was het doel om te leren, niet om prestaties na te jagen. Bij deze tests zijn we op onszelf gefocust, volgende week zullen we de vergelijking met de anderen trekken.”

Een stap vooruit
Voor Russell lijkt de nieuwe W15 vanaf het eerste moment een stap vooruit te zijn op de vorige creatie van het team van Toto Wolff. Hij zei erover aan het einde van de testdag: “Over het algemeen is het prettiger om te rijden dan de auto van vorig jaar”. Die uitspraak geeft goede hoop op succes, maar in hoeverre de W15 daadwerkelijk sneller is dan voorganger is nog niet duidelijk.

Mercedes FW15 ontrack BahrainBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS