Formule 1

George Russell dolblij na kloppen van Max Verstappen in kwalificatie Canada: "Dit voelt zo goed!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juni 2024 05:02

George Russell boekt zijn tweede pole position uit zijn carrière. In de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve noteerde Russell de snelste tijd. Even later noteerde Max Verstappen exact dezelfde tijd. Omdat Russell zijn tijd eerder reed, mag hij de Grand Prix van Canada zondag vanaf de eerste positie aanvangen. Hier is de Britse Mercedes-coureur buitengewoon blij mee.

null

Mercedes kent een zwaar seizoen, maar is al het hele seizoen snel onder omstandigheden met een gebrek aan grip en dat was ook het geval op het circuit in Montreal. De Mercedes-coureur reed in het begin van Q3 een tijd van 1:12.000. In de laatste seconden van de kwalificatie reed Verstappen precies dezelfde tijd. Dit deed denken aan de legendarische kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in 1997. Toen noteerden Jacques Villeneuve, Heinz-Harald Frentzen en Michael Schumacher ook allemaal dezelfde tijd.

Na de kwalificatie spreek Russell blij, trots en opgelucht met F1TV: "Dit voelt zo goed! Ze hebben hier op de fabriek zo hard voor gewerkt. We zeiden in Monaco al dat we hoopten dat dit voor ons de start van het seizoen was. Ik denk dat dit echt zo is. Ik heb dit gevoel echt gemist. Ik heb veel zin in de race. We hebben de eerste stap gezet, en nu moeten we ons focussen op de overwinning."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS