Autosport NL • Seat Cupra Cup

Gemakkelijke overwinning voor Morien / Duivenvoorde in SEAT's

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 7 april 2007 16:45

De Match Racing equipe Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde hebben de eerste winst van het SEAT Cupra Cup seizoen op hun naam geschreven. Het duo bleek in twee uur durende race op de zaterdag van de Paasraces over één van de snellere auto's te bezitten en won met grote voorsprong. De Landmacht dames Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot gingen nog even aan de leiding, maar een zeer lange pitstop gooide roet in het eten.

Morien/Duivenvoorde

Equipe Morien / Duivenvoorde kwalificeerde zich naar pole position, maar niet van deze positie optimaal gebruikmaken. Zij werden na de start in de eerste bocht verschalkt door een snelle dame van Landmacht. De auto van Ben Schilperoort en Wilco Wijdekop moest als eerst de strijd staken, waarna de equipes Verkoelen / Thijssen en Dekker / Mus volgden. Zij kwamen met elkaar in aanvaring en wisten beiden niet meer weg te komen uit het Scheivlak.

Equipe Morien / Duivenvoorde wist de leiding van de dames equipe terug te pakken, waarna enige tijd later de pitstops volgden. De dames van de Landmacht kenden veel problemen en kwamen met enkele ronden achterstand weer de baan op. Hierdoor was de druk voor de Match Racing equipe verdwenen en met een zeer grote voorsprong finishten zij als eerste.

Sarink/Den Boer snelste Landmacht bolide

Equipe Engel / Bouwhuis eindigde als tweede op bijna 53 seconden, voor equipe Valenteijn / Sanders die het podium complementeerde. Equipe Sarink / Den Boer kwamen als vierde over de streep, vlak voor de oranje bolide van equipe Hoekzema / Oudshoorn. De Landmacht dames Van der Sloot / Verschuur werden elfde op drie ronden.

Podium Seat race1

Uitslag race 1 SEAT Cupra Cup:
1 eq. Morien - Duivenvoorde 55 ronden in 2:00:41.962
2 eq. Engel - Bouwhuis +52.871
3 eq. Valenteijn - Sanders +53.280
4 eq. Sarink - den Boer +1:04.314
5 eq. Hoekzema - Oudshoorn +1:04.527
6 eq. de Dreu - van Wijk +1 ronde
7 eq. Rosier - Gras +1 ronde
8 eq. Bakker - Kroes +2 ronden
9 eq. van de Burg - Tjon +2 ronden
10 eq. Kraan - Breukers +2 ronden
11 eq. van der Sloot - Verschuur +3 ronden
12 eq. Zwart - Stots +12 ronden
13 eq. Dekker - van Dam +14 ronden
14 eq. Sandifort - Rosier +29 ronden
15 eq. Dekker - Mus +52 ronden
16 eq. Verkoelen - Thijssen +52 ronden
17 eq. Wijdekop - Schilperoort +54 ronden

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS