Formule 1

Geduld Liam Lawson raakt op: "Als het niet bij Red Bull kan, dan maar ergens anders"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 maart 2024 11:30

Liam Lawson is één van de jonge talenten die al jaren wacht op een vast Formule 1-zitje, maar constant aan het lijntje wordt gehouden. De Nieuw-Zeelander is al tijden verbonden aan Red Bull en kreeg vorig jaar vijf races de kans op te rijden voor AlphaTauri door de blessure van Daniel Ricciardo. Toch heeft hij voor dit jaar geen zitje en sluit hij niet uit dat hij zijn heil bij een ander team wil zoeken.

Liam Lawson

Lawson maakte tijdens zijn invalbeurt veel indruk en scoorde zelfs meer punten dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Toch kon hij niet rekenen op een vast zitje voor 2024, maar werd hem door Helmut Marko wel een zitje belooft voor 2025. Er is nog niks bekend en het geduld van Lawson begint op te raken.

In gesprek met FOX Sports Australia is de jonge Nieuw-Zeelander duidelijk over wensen en voert hij de druk op Red Bull op: "Voor mij is het uiteindelijk de droom om voor Red Bull te rijden. Ik zit al meer dan vijf jaar in hun programma en ze zijn op dit moment het meest competitieve team van het veld. Maar het is ook een droom om überhaupt in de Formule 1 te rijden. Als dat niet bij Red Bull kan, dan ga ik het ergens anders proberen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS