Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

GT World Challenge Europe: Audi en Mercedes pakken de prijzen, Pieter Schothorst scoort emotioneel podium

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juni 2022 17:56

Afgelopen weekend was het circuit van Zandvoort strijdtoneel voor de vijfde ronde van het GT World Challenge Europe kampioenschap. Gedurende het drukke weekend werden er twee races verreden, de eerste werd gewonnen door het duo Dries Vanthoor en Charles Weerts van Team WRT. In de tweede race kwamen Mercedes-coureurs Timur Boguslavskiy en Raffeole Marciello als snelste uit de bus. Pieter Schothorst eindigde voor het eerst sinds 2017 op het podium.

GT World Challenge Europe

Het was een volgepakt weekend met naast de coureurs uit het GT World kampioenschap ook rijders uit de Porsche Carrera Cup France, het Formula Regional European Championship by Alpine en uit de Renault Clio Cup. In de kwalificatie voor de eerste race van het weekend in het GT World Challenge veroverde Weerts voor Team WRT de pole position. De Belg ging ook als eerste coureur door de eerste bocht met achter hem Ulysse de Pauw van AF Corse en Mercedes-courueur Jules Gounon. Ook Schothorst deed goede zaken en won al direct drie posities. Valentino Rossi van Team WRT spinde van de baan af nadat hij de hete adem voelde van McLaren concurrent Manuel Maldonado. Vincent Abril kwam na de verplichte pitstops met een kapot wiel stil te staan bij het uitrijden van de pitstraat. Dit triggerde de safety car, toen deze binnen afzienbare tijd de baan weer verliet was Vanthoor als een raket weg. Hij behield zijn positie en zegevierde op het zonnige Zandvoort.

Valentino Rossi

De kwalificatie op zondagochtend werd gereden op een vochtige en koude baan. Op de vroege morgen was Raffaelo Marcielle de snelste man op de baan. Bij de start van de race leidde hij het veld weg met achter zich Abril en Vanthoor. Daarachter vochten Marschall en ex-Formule 1-coureur Christian Klien stevig om de beste positie. Sbirrazzuoli liep een lekke band op, nadat de Drouet in de rondte had getikt in de Tarzanbocht. Gachet en Haase vielen uit met ophangingsproblemen. Bij de verplichte pitstops verloor Dennis Lind die de McLaren van Abril had overgenomen, maar liefst drie posities.

Pieter Schothorst

Krupinski stond na de verplichte pitstops stil langs de baan, de safety car mocht zijn opwachting maken. Bij de herstart slaagde Boguslavskiy er in om de leiding in zijn #89 Mercedes te behouden. Het lukte Weerts in de resterende tijd niet meer om de Mercedes aan te vallen. Het laatste plekje op het podium werd bemachtigd door Pieter Schothorst en Marschall.

Over twee weekenden staat de zesde ronde van het GT World Challenge Europe kampioenschap op het programma, de coureurs mogen dan op het Italiaanse circuit van Misano laten zien wat zijn waard zijn.

Valentino Rossi

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS