Formule 1

GERUCHT - Overeenkomst kwestie van tijd? Carlos Sainz en Audi lijken steeds meer bij elkaar te komen

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2024 11:45

Er zijn nog zo'n tien coureurs zonder contract voor 2025. De meest in het oog springende is op dit moment uiteraard Carlos Sainz. Die heeft nog een definitief stoeltje nodig. Sauber heeft Nico Hülkenberg voor volgend jaar veiliggesteld en zijn lot is daarom verbonden met Audi. Het merk met de vier ringen uit Ingolstadt is nog op zoek naar een tweede coureur en heeft de uit Madrid afkomstige Ferrari-coureur nooit meer losgelaten. Volgens geruchten zou Carlos Sainz steeds dichter bij een landing bij Audi zijn. Dit wordt gevoed door het feit dat Valtteri Bottas een terugkeer naar Williams lijkt te overwegen. En het valt nog te bezien wat er van zijn huidige teamgenoot, Zhou Guanyu, zal gaan worden.

Carlos_Sainz_F1_McLaren
Carlos Sainz

Volgens wat Corriere dello Sport meldde, heeft Sainz al besloten om bij Audi te tekenen, waardoor alle twijfels zijn weggenomen. De Spanjaard zou geen andere keuze hebben gehad omdat hij een onzekere toekomst bij andere teams tegemoet ging. Als Mercedes Kimi Antonelli ècht wil veiligstellen voor de periode na Lewis Hamilton en ook de contractverlenging van Sergio Pérez vrijwel zeker is bij Red Bull - ondanks de ramp in Imola – dan heeft Sainz geen andere keuze dan naar Audi te gaan. Daar zou hij dan wèl de rol van eerste coureur krijgen. Volgens de woorden van de Corriere zou de inwoner van Madrid voor Audi hebben gekozen nadat twee aanbiedingen van Alpine (wiens contracten met Gasly en Ocon aflopen) en Williams, op niets zijn uitgelopen. We gaan het zien of deze marktgeruchten worden bevestigd of niet.

Carlos_Sainz_Jr_en_Andreas_Seidl_team_principal_McLaren
Worden na een periode bij McLaren Carlos Sainz en Andreas Seidl bij Audi weer herenigd?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS