Formule 1

GERUCHT - Binnenkort F1-debuut voor Kimi Antonelli als vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes?

Uitgegeven door Peter Vader • 29 mei 2024 08:01

Het begint er meer en meer op te lijken dat Kimi Antonelli de grote sprong naar de Formule 1 gaat wagen. Hij acteert momneteel in de Formule 2 en Toto Wolff lijkt voor hem een stoeltje in de Mercedes F1-bolide te hebben klaarstaan voor 2025. Dit nieuws werd deze week gemald door het Italiaanse Corriere dello Sport. Het is misschien een verrassende ontwikkeling bij Mercedes, als je je bedenkt hoe lang Brackley George Russell "op school" liet zitten. De Brit bracht drie seizoen bij Williams door, voordat hij kon overstappen naar Mercedes.

Kimi Antonelli F1 Mercedes
Kimi AntonelliGeen spannend F2-seizoen
Andrea Kimi Antonelli, momenteel aan het stuur van een eenzitter van Team Prema in de Formule 2, beleeft geen spannend seizoen. Zijn team, een van de meest ervaren en succesvolle op de grid, heeft moeite om de juiste vorm te vinden met het nieuwe Dallara- chassis. Maar kennelijk wordt dat Antonelli niet aangerekend, want de piepjonge Italiaan kreeg in de tests op Imola en Silverstone met Mercedes de kans om zijn vaardigheden te tonen.

Overtuigende F1-test!
Volgens wat Corriere dello Sport meldde, waren het juist deze tests die het management van Mercedes overtuigden. Kimi Antonelli zou op Imola op één lijn hebben gezeten met George Russell, terwijl de vergelijking met Mick Schumacher op Silverstone de Duitse coureur " aanzienlijk zou hebben verminderd ”. Dit was genoeg om het topmanagement van het team te overtuigen, dat al in 2025 unaniem voor zijn handtekening stemde.

Niet dezelfde fout maken
Toto Wolff lijkt ervan overtuigd te zijn dat hij de nieuwe Max Verstappen in handen heeft. Een jonge en potentieel dominante coureur die de huidige rangorde zou kunnen veranderen. Nadat hij de Nederlander jaren geleden al had laten ontglippen, wil de Mercedes-teambaas en -manager niet dezelfde fout maken. Er is ook nieuws over Antonelli ’s F1-circuitdebuut: niet in Monza voor eigen publiek, maar waarschijnlijker is ergens tussen Austin en Las Vegas.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS