Formule 1

Frederik Vesti ineens in Lewis Hamilton's zitje tijdens de verregende vrijdag training

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2024 08:30

Het weer speelde een belangrijke rol in de resultaten op de vrijdag van de GP Canada. De regen bracht Lewis Hamilton er toe zijn Mercedes-stoeltje aan test- en reservecoureur Frederik Vesti te geven nadat het Circuit Gilles Villeneuve werd getroffen door hevige hagelstenen en plotselinge overstromingen voorafgaand aan FP1 voor de Grand Prix van Canada. De Deense coureur is vice-kampioen in de Formule 2 en zal dit jaar minimaal twee FP1-sessies volbrengen in de plaats van Hamilton en teamgenoot George Russell. Maar Canada stond daarvoor niet gepland, dus kon Vesti tot zijn eigen verrassing ineens de baan op.

Frederik_Vesti_F1_MercedesFrederik Vesti: “Mijn focus ligt op de F1!”

Frederik Vesti werd eerder in verband gebracht met een fulltime F1-zitje bij Williams. Maar dat pakte anders uit, Williams koos ervoor om Logan Sargeant een tweede seizoen te gunnen. Ondanks zijn tegenslag in 2023 gelooft Vesti nog steeds in zijn F1-droom. “Mijn focus ligt op de F1”, vertelde Vesti aan Formula Scout. “Dat is ook heel duidelijk door mij status als Mercedes reservecoureur dit jaar.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS