Formule 1

Frederic Vasseur euforisch maar maant Ferraristi toch tot kalmte: 'Overwinning in Monaco geeft vertrouwen, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2024 12:58

Een overwinning die al tijdens de vrije training van vrijdag eraan leek te komen: de #16 Ferrari F1-coureur was razendsnel, bijna niet te pakken. De kwalificatie op zaterdag bevestigde vervolgens de sensaties van de dag ervoor, met een pole position voor Charles Leclerc met zijn Ferrari SF-24. Op zondag was het ‘fingers crossed’, iedereen gunde Leclerc zijn Grand Prix-overwinning. Maar de Monegask fikste de klus met veel dominantie en wist zijn naaste belager, die hem de hele race op de hielen zat, te verslaan en eiste hij de overwinning op. Chapeau Charles!

Ferrari wint GP Monaco 2024 Monegask Charles Leclerc helm Monaco

Focus op Canada
Na de overwinning in Monaco rust Fred Vasseur niet al te veel op zijn lauweren en heeft zijn gedachten al op Canada gericht. Charles Leclerc zegevierde op zijn thuiscircuit en klom naar de bovenste trede van het van het podium. De derde plaats voor teamgenoot Carlos Sainz, die mooie woorden had voor de Monegask. Het F1-wereldkampioenschap is nu wijd open. Ferrari staat 24 punten achter Red Bull (“gedemotiveerd” in Monaco, na de knock-out van Pérez en de anonieme zesde plaats van Verstappen), terwijl Charles Leclerc nu 31 punten achter de Nederlander staat.

Succes geeft vertrouwen!
“Het succes in Monaco geeft iedereen vertrouwen”, zei Fred Vasseur in interviews na de race voor de Formule 1-microfoons. Sprekend over de verwachtingen voor de volgende race, die in Canada zal plaatsvinden, roept de teambaas echter op tot kalmte: “En dat blijft ook zo. Het is waar dat er overeenkomsten zijn: een veel hogere snelheid en een lagere downforce. Maar we gaan de goede kant op. Ferrari, Red Bull en McLaren vormen momenteel de Top-3, ze zitten allemaal binnen een tiende in elke kwalificatie”, specificeerde de Franse Ferrari-teambaas, waarmee hij suggereerde dat het grote gevecht nu wel heel erg dichtbij is.Rangorde definitief veranderd?
“We kunnen niet denken dat we nu klaar zijn, want in de volgende kwalificatie zouden we gemakkelijk zesde of zevende kunnen worden”, besloot hij, voordat hij door zijn team werd opgeroepen voor om zich aan te sluiten bij de festiviteiten. Vorig jaar kwam Ferrari in Canada als vierde en vijfde over de finish, toen met respectievelijk Charles Leclerc en Carlos Sainz. Ver weg was Max Verstappen, die in Montreal won met negen seconden voorsprong op Fernando Alonso. Is de rangorde nu definitief veranderd sinds Monaco? Red Bull is zijn dominantie kwijt, McLaren is de andere topper, die met Piastri in Monaco Leclerc voortdurend achtervolgde en met Norris al een GP-overwinning heeft in 2024. En Fernando Alonso? Die is momenteel ver te zoeken met zijn Aston Martin. Dus wat gaat de GP Canada brengen?

Ferrari wint GP Monaco 2024 Charles Leclerc op de schoudersFerrari wint GP Monaco 2024: Charles Leclerc op de schouders

Ferrari wint GP Monaco 2024 Een duik in het zwembadEen euforische duik van Feraristi in het zwembad, de oplettende kijker ziet dat Frederic Vasseur al in het water ligt

Ferrari wint GP Monaco 2024 Carlos Sainz pakte de derde plaats
Carlos Sainz pakte de derde plaats en completeerde daarmee het Ferrari-podium


Ferrari wint GP Monaco 2024 Ferrari SF-24 in de tunnel

Ferrari wint GP Monaco 2024null“Het succes in Monaco geeft iedereen vertrouwen”, zei Fred Vasseur in interviews na de race voor de Formule 1-microfoons.

In 2023 wilde Ferrari voor de wereldtitel Formule 1 strijden en om het Red Bull en Mercedes moeilijk te maken moesten de fouten worden gereduceerd. In 2022 beschikte Ferrari over een sterke auto, maar werden er te veel fouten gemaakt. Vooral strategisch ging het in meerdere races mis. In deze video legt Laurent Mekies uit wat Ferrari voor 2023 had veranderd in de hoop op verbetering. Die verbetering kwam er in 2023 wel, maar desondanks moest er nog meer worden veranderd om de absolute top te bereiken. Dat lijkt nu gelukt...

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS