Formule 1

Frederic Vasseur: "Het zit tussen Ferrari, McLaren en Red Bull erg dicht bij elkaar"

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2024 15:00

Het team van Ferrari is met veel vertrouwen naar Canada afgereisd. Na de overwinning van Charles Leclerc in zijn eigen Monaco hoopt Ferrari het gat naar Red Bull gedicht te hebben. Ondanks de positieve sfeer rekent teambaas Frederic Vasseur zich zeker nog niet rijk, maar hij ziet wel dat Ferrari op gelijke voet staat met McLaren en Red Bull.

Frederic Vasseur


"Eerder dit seizoen gingen we met veel enthousiasme naar Japan na de overwinning van Carlos in Australië en nu hebben we datzelfde gevoel nu we naar Canada gaan na de overwinning van Charles in zijn thuisrace in Monaco", zegt Vasseur op de website van Ferrari. "Iedereen heeft maximaal zin in deze Grand Prix."

"Montreal is wel compleet anders dan het circuit in het Prinsendom, ook al zijn er enkele langzame bochten", vervolgt Vasseur. "Over het algemeen is het veel sneller, vraagt het meer aerodynamische downforce en is het hier wel mogelijk om in te halen."

"Dat verandert onze aanpak van het weekend niet. Op technisch gebied gaan we de goede richting op, onze strategische beslissingen zijn goed en het team werkt als één geheel. Dat is het gevolg van hard werken. We hebben het gat behoorlijk gedicht en de verschillen tussen ons, McLaren en Red Bull zijn erg klein. Het komt aan op de details om het verschil te maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS