Formule 1

Frederic Vasseur: "Het is goed nieuws voor Ferrari, voor de F1 en voor het hele kampioenschap!"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2024 11:55

Na Helmut Marko van Red Bull heeft ook Frederic Vasseur van Ferrari zijn zegje gedaan over het steeds kleiner wordende gat tussen de twee teams. De vraag is of er dit jaar een heuse titelstrijd gaat ontbranden tussen de twee rivalen. Daarbij ligt ook nog het oranje gevaar (McLaren) voortdurend op de loer. Zij hebben inmiddels ook aan de overwinning geroken en lijken er ook helemaal klaar voor. Vasseur was er in ieder geval duidelijk over: “Ten eerste hebben we slechts zeven van de 24 races gereden, dat betekent dat we er nog zeventien te gaan hebben. Vorig jaar op dit punt van het seizoen stonden we 100 punten achter Aston Martin, en eindigden we aan het eind van het seizoen 100 punten vóór hen. Het betekent dat het einde van het kampioenschap nooit na race zeven is. En dat geldt dit seizoen zelfs nog meer, omdat de onderlinge verschillen heel klein zijn. Het komt niet vaak voor dat je zes of mogelijk acht auto’s hebt, die een race kunnen winnen. Het betekent dat als je niet in een goede doen bent, je van P1 naar P8 kunt gaan. Dan scoor je bijna nul. Het betekent dat het kampioenschap na één of twee weekenden al kan veranderen.”

Frederic Vasseur F1 FerrariFrederic Vasseur: "Het is goed nieuws voor Ferrari, voor de F1 en voor het hele kampioenschap!"

Voorsprong geslonken
Ferrari bracht op Imola een grote upgrade mee naar wat hun eerste thuisrace dit jaar was. Hoewel het Maranello-team de nodige verbetering ten toon spreidde, was het McLaren die de strijd aanging met Red Bull en Max Verstappen. Laatstgenoemden hadden niet het voordeel waaraan ze de afgelopen tijd gewend zijn geraakt. Terwijl Verstappen gewend was om de race met grote gaten te winnen, had hij slechts zeven tienden voorsprong op de McLaren van Lando Norris. Charles Leclerc volgde daarop met zijn Ferrari slechts zeven seconden later, goed de derde plaats.

Goed nieuws
Op de vraag of dat goed nieuws was voor Ferrari antwoordde Vasseur: “Het is goed nieuws voor mij, goed nieuws voor de F1, goed nieuws voor het kampioenschap. Je hebt na zeventig ronden drie teams binnen zeven seconden. Dat is minder dan een tiende per ronde”, merkte Vasseur op en besloot: “Volgende week beginnen we in Monaco helemaal opnieuw met een andere baanindeling, andere bochten enzovoort. Over het geheel genomen is het een soort gemengd gevoel voor mij, omdat McLaren bij alles wat wij deden ook steeds een stap vooruit deed. We compenseren dat steeds, we zijn niet ver verwijderd van de top en nu ben ik een beetje gefrustreerd omdat ik denk dat als we 1-2 doen in de kwalificatie, we ook 1-2 kunnen doen in de race.” Profetische woorden van Vasseur? Eén ding is zeker: het gat tussen de teams die om de hoogste eer strijden – Red Bull, Ferrari en McLaren – is nog nooit zo klein geweest!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS