Formule 1

Franz Tost afgezwaaid als teambaas, maar neemt toch nog geen afscheid van de F1 en Red Bull?!

Uitgegeven door Peter Vader • 28 november 2023 15:02

Afgelopen zondag zwaaide Frans Tost af als teambaas van AlphaTauri. Al sinds de oprichting van Toro Rosso, daarna omgedoopt in AlphaTauri, is de Oostenrijker de teambaas en scoorde hij met Sebastian Vettel en Pierre Gasly twee Grand Prix-overwinningen voor het team. In een laatste persbericht van AlphaTauri bedankte hij iedereen met wie hij had samengewerkt. Maar zo definitief bleek zijn afscheid niet. Na zijn 17-jarige avontuur als teambaas bij AlphaTauri te hebben afgerond, heeft Helmut Marko nu onthuld dat Franz Tost in 2024 en 2025 een nieuwe rol bij Red Bull op zich zal nemen. Tost verdwijnt dus nog niet.

Franz Tost F1 AlphaTauriFranz Tost

Helmut Marko verklaarde aan Sky Deutschland: "Franz Tost zal optreden als stand-by consultant voor de jaren 2024 en 2025. Als Red Bull of de AlphaTauri-mannen hem nodig hebben, kunnen ze contact met hem opnemen. Maar hij is vrij om iets anders te doen, dat niet in strijd is met de Formule 1. Na 18 jaar verdient hij het om eindelijk zijn geliefde Tiroolse skisport te kunnen beoefenen." De nieuwe rol van Franz Tost bij Red Bull is dus een �halve� pensionering, aangezien de Oostenrijker niet strikt gebonden zal zijn aan de nieuwgevormde Racing Bulls of aan het Red Bull-team met Max Verstappen. Wanneer het nodig is, is hij als een soort consultant beschikbaar voor beide teams. Ervaring genoeg in huis!

Helmut Marko Max Verstappen Franz Tost
Helmut Marko, Max Verstappen en Franz TostBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS