Formule 1

Formule 1-teambaas vindt dat zijn team bovenmatig is benadeeld: "Veel ruimte voor verbetering bij de wedstrijdleiding"

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2023 18:01

Haas-teambaas Gunther Steiner vindt dat er nog altijd veel ruimte voor verbetering is bij de wedstrijdleiding van de Formule 1. Na het bloedstollende einde van 2021 moest Michael Masi het veld ruimen en hij werd vervangen door Niels Wittich en Eduardo Freitas. De discussie over de wedstrijdleiding kwam hiermee niet ten einde. Zo gingen er discussies over het gebruik van de zwart-oranje waarschuwingsvlag, het handhaven van de track limits en de inzet van bergingsvoertuigen bij de Grand Prix van Japan.

Gunther Steiner


In de ogen van Steiner werd Haas bovenmatig benadeeld door beslissingen van de wedstrijdleiding, zo geeft hij aan in een interview met Motorsport.com. "In mijn ogen is er nog veel werk te doen. Het is niet zo dat nu ineens alles is opgelost. Op het gebied van de wedstrijdleiding is er nog veel ruimte voor verbetering. In de laatste races zijn er vreemde beslissingen genomen."

Haas kreeg afgelopen jaar drie keer de zwart-oranje waarschuwingsvlag voor een loshangende wing endplate. In Amerika mocht Fernando Alonso wel doorrijden zonder die vlag te krijgen. Volgens Steiner is Haas het zwaarst gestraft met de waarschuwingsvlag. "Sommige beslissingen waren echt onzin. Zo zou het niet moeten gaan. Wij kregen straf en vervolgens hebben ze de regels veranderd. Geen enkel ander team werd bestraft. In Austin hebben we uit principe een protest ingediend. De regels werden niet voor iedereen hetzelfde toegepast en dat zou wel moeten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS