Formule 1

Formule E organiseert exclusieve rookietest in Misano

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2024 12:20

De Formule E en de FIA hebben de volledige lijst van elf rookie-coureurs onthuld die hun debuut zullen maken tijdens de rookiesessie in Berlijn. Deze sessie staat gepland voor vrijdag 12 april tijdens de zesde en zevende ronde van het kampioenschap op het circuit van Misano in Italië.

Formula E

De rookie free practice-sessies zijn exclusief voor coureurs zonder eerdere ervaring in het racen met een Formule E-auto op het circuit en die in het bezit zijn van een minimum International Grade B-licentie. De sessie is bedoeld om nieuw en opkomend talent in de belangrijkste elektrische raceklasse te promoten, waarbij ze een platform krijgen om hun vaardigheden te tonen achter het stuur van de GEN3-raceauto - de snelste, lichtste, krachtigste en efficiëntste elektrische raceauto ooit gebouwd.

Enkele opvallende namen die gaan rijden zijn onder anderen Zane Maloney voor Andretti, Robert Shwartzman voor Penske en Paul Aron voor Envision. Laatstgenoemde maakt overigens ook zijn debuut in de Formule E in Berlijn.

No.	Team	             Driver
11 ABT CUPRA Formula E Team Tim Tramnitz
1 Andretti Formula E Zane Maloney
24 DS PENSKE Robert Shwartzman
4 Envision Racing Paul Aron
3 ERT Formula E Team Mikel Azcona
37 Jaguar TCS Racing Sheldon van der Linde
48 Mahindra Racing Jordan King
18 Maserati MSG Racing Yann Ehrlacher
5 NEOM McLaren Formula E Team Taylor Barnard
22 Nissan Formula E Team Caio Collet
13 TAG Heuer Porsche Formula E Team Matt Campbell


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS