Formule 1

Formule 1 gaat voor duurzame kalender in 2025: "Gedeelde plicht ten opzichte van, milieu, gezondheid en welzijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2024 13:10

De Formule 1 heeft de kalender voor 2025 bekend gemaakt. De kalender kent wederom 24 Grands Prix en het jaar 2024 zal de boeken in gaan als de 75e verjaardag van het kampioenschap. De F1 keert terug naar haar traditionele start van het seizoen in Australië in het weekend van 14-16 maart, waarna het circus over vijf van de zeven continenten reist. Het seizoen wordt afgesloten in het weekend van 5-7 december in Abu Dhabi. Het doel van de nieuwe kalender is om de regionale races meer te bundelen, wat de duurzaamheid ten goede komt.

null

Bron: Formula1.com


FIA-president Ben Sulayem gaat in op de meer regionale bundeling van de races, waardoor ook duurzaamheid gerealiseerd wordt. "De kalender van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2025, goedgekeurd door de World Motor Sport Council, is een verdere illustratie van onze gezamenlijke missie om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen door evenementen te regionaliseren", aldus Sulayem.

"Hoewel onze focus ligt op de algehele stabiliteit van dee Formule 1, hebben we ook een gedeelde plicht ten opzichte van het milieu en de gezondheid en het welzijn van het reizende personeel. Het Formule 1-management, onder leiding van Stefano Domenicali, heeft een kalender gemaakt die een goede mix is van traditionele circuits en moderne locaties. We bedanken de organiserende automobielfederaties, de lokale organisatoren en de vele duizenden FIA-vrijwilligers voor hun onvermoeibare inzet om van de Formule 1 een echt mondiaal spektakel voor het grote publiek te maken, nu we ons voorbereiden op de viering van het 75e jaar van de sport."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS