Formule 1

Formule 1: 'Zeer intens' en 'opwindend' Mercedes W15-ontwerp geanalyseerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 februari 2024 11:30

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean is van mening dat Mercedes 'zeer gewaagde beslissingen' heeft genomen met betrekking tot het ontwerp van de W15. Dit op basis van de foto's die het team beschikbaar heeft gesteld.

Mercedes W15 F1


Naast het feit dat de voormalige Haas- en Lotus-coureur de gecombineerde zilver-zwarte kleurstelling de beste vindt van het veld in 2024, heeft de Fransman de technische details van de auto nader bekeken en vindt hij dat het een 'unieke' auto is.

Mercedes gaat het seizoen in na het eerste seizoen zonder overwinningen sinds 2011, terwijl Lewis Hamilton hoopt af te sluiten met de 'grootste eer' om het team terug naar de top te brengen.

Grosjean keek met name naar de voorvleugel en sidepods van de W15 en zei dat de 'zeer, zeer geladen' aard van de voorvleugel laat zien dat Mercedes vertrouwen heeft in de downforce die ze dit jaar in hun auto hebben weten te genereren.

Daarnaast lieten de gewijzigde filosofie met betrekking tot de sidepod en andere externe elementen bij de introductie van de auto zien dat Mercedes dit jaar met een 'uniek' concept op de grid komt, aldus de tienvoudig F1-podiumklant.

"Het is de mooiste auto. Ik ben blij om de Silver Arrow terug te zien op het circuit", zei Grosjean in een video op zijn YouTube-kanaal. "Het is de auto, samen met de Red Bull, die me het meest intrigeert om op de baan te zien. "Er zijn een paar erg gewaagde bewegingen gemaakt. Er zijn gewaagde beslissingen genomen met de auto. Kijk naar die voorvleugel en die grote scoop. Het doet me erg denken aan de F1-auto's uit 2006 waar ik altijd dol op was... En dan die sidepods..."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS