Formule 1

Formule 1: "Vergelijkbare één-stopstrategie"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 mei 2024 20:00

Imola - Stake F1 Team KICK Sauber verlaat de eerste Formule 1 Grand Prix van de Europese kalender helaas zonder punten. Zhou Guanyu koos voor een langere stint op harde banden voordat hij overstapte op een nieuwe set mediums. Op een circuit waar inhalen moeilijk is en met een lange pitstraat, wist Zhou posities te winnen en uiteindelijk op P15 te finishen.

Zhou Guanyu

“De race was in het begin vrij rustig, maar later kwam er weer wat actie. We hoopten op een safety car om echt te kunnen profiteren van onze strategie", zei de Chinees. "En hoewel dat niet gebeurde, hebben we er toch voor gezorgd dat het werkte. We beheersten onze banden goed en wonnen posities. Helaas hadden de meeste auto's een vergelijkbare één-stopstrategie op een circuit waar het moeilijk inhalen is en zonder grote incidenten kwamen we niet in de buurt van de punten, vooral omdat we er nog wat meer uit moeten halen qua tempo en prestaties."

"De volgende stap is Monaco, en soms werken pakketten ineens beter op een heel ander circuit. Het team blijft pushen en we zullen er alles aan doen om de komende races om de punten te strijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS