Formule 1

Ford sluit toetreden Andretti-Cadillac niet uit: “Staan we voor open”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2024 09:14

In Monaco laait het vuurtje rondom het mogelijke toetreden van Andretti-Cadillac weer op. Hoewel de FOM nog steeds terughoudend lijkt op het toetreden van het Amerikaanse merk, zijn er ook voorstanders te vinden. Bij toekomstig Red Bull-partner Ford zijn ze in ieder geval enthousiast over de mogelijke komst van Andretti en General Motors in de Formule 1.

Andretti Ford F1

De ambities van Andretti zijn al tijden onderwerp van gesprek in de Formule 1. De Amerikanen zijn knetterhard aan het werk en hebben vanaf 2026 hun zinnen gezet op een plekje op de grid met hun eigen fabrieksmotoren. Met een opwindende deal met General Motors in het vooruitzicht, waarbij Cadillac-motoren in de toekomst mogelijk de show stelen, laten ze het uiterst serieus nemen.

Ondanks een afwijzing van de FOM lijkt toch niet alle hoop verloren te zijn, mocht General Motors in staat zijn om Andretti van krachtige motoren te voorzien. Ook aankomend motorfabrikant Ford is enthousiast.

Kopstuk Mark Rushbrook vertelt in gesprek met AP dat hij de andere Amerikaanse grootmachten wel ziet zitten: "We gaan racen tegen andere fabrikanten en er zijn al veel fabrikanten in de Formule 1, maar we staan zeker open voor General Motors in de sport. Ze hebben de mogelijkheid om de sport te betreden als fabrikant terwijl ze onafhankelijk zijn van een team. Ze kunnen met alle tien de huidige teams een deal sluiten. We staan zeker voor ze open, en zeker ook voor Andretti. We hebben niets tegen ze."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS