Formule 1

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur neemt 'gedurfde beslissingen' als het moet

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 februari 2024 11:01

Het team van Ferrari kende een wisselvallig 2023. Ze wonnen weliswaar als enige team naast Red Bull een Grand Prix, maar konden geen vuist maken tegen de Oostenrijkse renstal én werd tot overmaat van ramp in het constructeurskampioenschap verslagen door Mercedes. Ferrari wil in 2024 de strijd aangaan met Red Bull. Teambaas Frederic Vasseur stelt dat er, mocht het nodig zijn, gedurfde beslissingen genomen worden.

Frederic Vasseur Ferrari

Er is in de wintermaanden hard gewerkt aan de toekomst van het team. Vooral de aankondiging dat Lewis Hamilton de Italiaanse formatie in 2025 komt versterken liet de pers overuren draaien. Toch wil Vasseur niet wachten tot volgend jaar om successen te boeken. De Fransman wil dit jaar toeslaan en Red Bull het vuur aan de schenen leggen.

Dit weekend is de eerste kans voor Vasseur en Ferrari. De teambaas ziet kansen en vertelt tijdens de FIA-persconferentie het volgende: "We nemen het op tegen de gebruikelijke sterke tegenstanders en ik wil dat wij met dezelfde benadering als eind vorig seizoen de strijd aangaan. We moeten niet bang zijn om een gedurfde beslissing te maken over onze prestaties, als we denken dat dit het verschil kan maken. De auto ziet er competitief uit en Charles en Carlos zijn in topvorm. Het team is enorm gefocust om een goed resultaat te halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS