Formule 1

Ferrari schenkt miljoen euro aan slachtoffers in Oekraïne en stopt export naar Rusland

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2022 16:10

Ferrari zet zich in voor de oorlogsslachtoffers en vluchtelingen uit Oekraïne. Het Italiaanse team doneert onder meer één miljoen euro aan mensen in nood en maakt daarnaast bekend te stoppen met de productie van auto’s voor Rusland.

Ferrari logo

Een kleine twee weken viel Vladimir Poetin met zijn leger het buurland aan en sinds dat moment verkeren de landen in een hevige oorlog. Volgens de VN zijn er al ongeveer twee miljoen Oekraïners uit het land gevlucht en dat aantal blijft stijgen. Door het steeds maar oplopende geweld wordt er gezocht naar manieren om de Oekraïners te helpen.
Ferrari zet dus zijn beste beentje voor en doet dat op meerdere manieren, naast de stop op de export naar Rusland worden samenwerkingen aangegaan met onder andere Het Rode Kruis om humanitaire missies te steunen en daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om vluchtelingen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna te verwelkomen, waar de Grand Prix van Imola verreden wordt. Voor deze activiteiten wordt er een bedrag van ruim één miljoen euro uitgetrokken.Benedetto Vigna, CEO van het Italiaanse automerk spreekt zijn medeleven uit voor de Oekraïense bevolking. "Ferrari staat zij aan zij met iedereen in Oekraïne die getroffen is door deze crisis. Terwijl we hopen op een snelle terugkeer naar gesprek en een vredige situatie, kunnen we onze ogen niet sluiten voor het leed van alle getroffen slachtoffers. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar hen. We proberen ons kleine steentje bij te dragen naast de instituties die voor onmiddellijke verlichting zorgen in deze heftige situatie."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS