Formule 1

Ferrari legt uit waarom 'eerste keuze' Vettel werd geslachtofferd: "Wat is er sindsdien gebeurd?"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2020 07:46

SPIELBERG - Ferrari Formule 1-teambaas Mattia Binotto stond erop dat Sebastian Vettel de 'eerste keus' van het team was voor 2021 en legde uit dat de verandering in de omstandigheden veroorzaakt werd door de COVID-19-crisis. Die leidde ertoe dat het team koos voor een andere coureur.

Sebastian Vettel Ferrari F1


Vettel gaf in Oostenrijk toe dat hij 'verrast' was toen Binotto belde en hem vertelde dat zijn contract niet zou worden verlengd na het huidige seizoen, na eerder te hebben begrepen dat hij zou worden aangehouden. Het team kondigde vervolgens aan dat het Carlos Sainz van McLaren had vastgelegd.

Binotto herhaalde op vrijdag dat Vettel in de winter inderdaad de eerste keuze van het team was, maar dat de crisis en de regelwijzigingen die ermee gepaard gingen een verandering van plannen heeft teweeggebracht. "We hebben in de winter altijd tegen hem gezegd, zowel privé als in het openbaar dat hij onze eerste keuze was", zei Binotto.

"Het is normaal dat veel coureurs ons tijdens de winterperiode vragen of er mogelijkheden zijn om voor Ferrari te rijden, dus we hebben zeker contact opgenomen. Dat heeft onze positie niet veranderd, dus Seb was onze eerste keuze."

"Wat is er sindsdien gebeurd? Ik denk dat het virus en de pandemische situatie, die de hele wereld, niet alleen onze F1, veranderde."

"Ik hoorde dat hij verrast was. Ik herinner me dat hij verrast was, ja, zeker. Ik begrijp het. Het is vrij logisch dat hij verrast was. Hoewel hij onze beslissing accepteerde, denk ik dat hij er zelfs vandaag de dag nog niet helemaal blij mee is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS