Formule 1

Sebastian Vettel kreeg nooit een bod van Ferrari: "Overstap naar Mercedes is een optie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juli 2020 12:14 • Print artikel

Sebastian Vettel kondigde nog voor er nog maar één kilometer geracet was zijn vertrek aan het einde van het seizoen bij Ferrari aan. Er gingen de verhalen dat de Formule 1-coureur een aanbod van een jaar en een verlaagd salaris van de hand wees, maar de Duitser zegt nu dat hij nooit een aanbod van de Scuderia kreeg.

Sebastian Vettel


"Er was geen aanknopingspunt", vertelt Vettel tegen het Engelse Autosport. "Ik werd aardig verrast toen Mattia mij vertelde dat het team niet de intentie had om met mij door te gaan. We zijn nooit het gesprek aangegaan en er lag nooit een bod op tafel. Daarom was er voor mij geen aanknopingspunt om eruit te komen."

Vettel zegt dat er nog geen gesprekken met andere teams zijn geweest over een mogelijk stoeltje voor volgend jaar. Mogelijk moet hij noodgedwongen besluiten om de Formule 1 vaarwel te zeggen. "Op dit moment is er niks concreets", aldus de Duitser. "Ik wil er zeker van zijn dat ik voor mezelf de juiste beslissing neem. Ik ben competitief ingesteld, heb veel bereikt in deze sport en ben nog steeds gemotiveerd om meer te bereiken. Daar is wel het juiste pakket voor nodig en moet ik de juiste mensen om mij heen hebben. Als de juiste kans voorbij komt, dan gaan we daarvoor. Zo niet, moet ik misschien naar iets anders gaan kijken."

Vettel hoopt op een langer verblijf in de Formule 1 en zou het liefst bij Mercedes aan de slag gaan. "Mercedes heeft de beste auto in het veld en is een garantie voor iedere coureur dat hij voor overwinningen kan vechten. Een overstap naar Mercedes is voor mij zeker een optie, maar ik weet niet wat de plannen van Mercedes zijn. Ik heb geen haast. Laten we afwachten wat de eerste races ons brengt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS