Formule 1

Ferrari gunt twee VT1's aan Robert Shwartzman

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2022 14:01 • Print artikel

Ferrari-racedirecteur Laurent Mekies heeft aangegeven dat Robert Shwartzman dit seizoen in twee vrije trainingen in actie zal komen. Alle teams zijn het verplicht om jonge coureurs een kans op het hoogste niveau te bieden. De 22-jarige Rus rijdt dit jaar op IsraŽlische licentie. Het is nog niet bekend in welke weekenden Shwartzman in de Ferrari zal plaatsnemen.

Robert Shwartzman


Shwartzman maakt al sinds 2017 onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy en testte al meerdere keren voor de Scuderia. Tijdens de post season test in Abu Dhabi reed hij voor zowel Ferrari als Haas. Dit jaar is hij reservecoureur voor Ferrari, nadat hij in 2021 in de Formule 2 als tweede eindigde achter Oscar Piastri.

"We hebben nog niet besloten bij welke Grands Prix Robert in de auto zal stappen", aldus Mekies over de plannen voor het najaar. "Het is niet logisch om het bij races als Singapore te doen of races waar de coureurs meer track time nodig hebben. Ik denk niet dat het een probleem is om Robert in te zetten in een weekend waar we voor Pirelli testen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS