Formule 1

Ferrari-duo Sainz-Leclerc is verdeeld over kansen Monaco GP met SF-24 'niet geoptimaliseerd' voor Monaco

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2024 07:00

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz verschillen van mening over hoe zij denken dat het team het dit weekend gaat doen. Leclerc is 'vol vertrouwen dat we sterk zullen zijn', terwijl Sainz aandrong op voorzichtigheid met betrekking tot de sterke punten van de SF-24, omdat hij van mening is dat de auto beter geschikt is voor circuits met bochten met hogere snelheden.

Charles Leclerc en Carlos Sainz Ferrari F1


"Monaco is zo specifiek dat we zo ongeveer met een blanco pagina moeten beginnen. De vrije training is super-, superbelangrijk om het tempo beetje bij beetje op te bouwen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we sterk zullen zijn", zei Leclerc. "Het goede is dat de upgrades in Imola brachten wat we ervan verwachtten. Volgens de data deden ze precies wat ze moesten doen."

Sainz denkt dat Ferrari een goede partij is voor de andere topteams in racetrim, maar hij concludeert tegelijkertijd dat Red Bull en McLaren 'iets meer hebben' in de kwalificatie.

Op zo'n krap circuit als dat van Monaco zou dat de Scuderia kunnen hinderen in de race. Hij vindt dat de huidige auto beter geschikt is voor circuits met meer medium en snelle bochten in vergelijking met het smalle, kronkelige karakter van Monte Carlo. "We moeten het tempo in één ronde verbeteren, maar het is bemoedigend om te zien dat we in het racetempo sterk blijven", aldus Sainz.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS