Formule 1

Ferrari-coureurs over rijden in de nieuwe LMH: "Het begin van een nieuw avontuur van Ferrari"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2022 12:01

Ferrari heeft de eerste rollout van zijn nieuwe LMH-auto gehad. Het is de bolide waarmee het Italiaanse merk de algemene overwinning in de 24 uur van Le Mans moet gaan binnenhalen evenals de wereldtitel in het FIA World Endurance Championship. Alessandro Pier Guidi was de eerste coureur die achter het stuur mocht plaatsnemen, maar ook Nicklas Nielsen kwam in actie bij de start van het uitgebreide testprogramma die de LMH zal ondergaan. Bij de test was ook Ferrari CEO Benedetto Vigna aanwezig.

 Ferrari_LMH_Fiorano

“Na zoveel maanden in de simulator, had ik eindelijk de kans om in de èchte auto te rijden en dat was heel opwindend”, aldus Pier Guidi na de shakedown. “Om de Ferrari te rijden waarmee na 50 jaar wordt teruggekeerd naar de top van het endurance klasse, sinds zijn laatste officiële deelname, dat was erg emotioneel voor mij. We staan pas aan het begin en veel werk ligt er nog voor ons, maar het voelt heel positief. Ik ben trots en blij om te hebben mogen debuteren met de LMH, dat het begin van een nieuw avontuur voor Ferrari markeert.” De rollout stond met name uit het controleren van de aandrijving en elektronische systemen van de auto, waarbij het rijden op de baan werd afgewisseld door analyses van de engineers. Naast Pier Guidi mocht dus ook Nicklas Nielsen in de auto plaatsnemen. Hij rijdt op dit moment in de LMP2-klasse voor AF Corse en hij vond het in ieder geval een héél speciale dag om met de LMH de baan op te gaan.

“Om een van de eerste te zijn om in Ferrari’s hypercar op de baan te rijden, is een droom die uitkomt”, aldus de coureur. “Al sinds ik een kleine jongen was, droomde ik er van een Ferrari te rijden en om dat te doen in de auto die gaat deelnemen in de topklasse, dat is ongelofelijk! Natuurlijk, er is nog een lange weg te gaan naar het racedebuut van de auto, maar we hebben een kleine stap richting dat moment gezet.”

Op dit moment heeft Ferrari haar GT-coureurs ingezet voor de ontwikkeling en lieten ze deze rijders voor de 24 uur van Le Mans nog testen in een Oreca 07 Gibson LMP2 van AF Corse in Vallelunga. Het is nog niet bekend welke coureurs gaan rijden in de twee fabrieksauto’s.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS