Formule 1

Ferrari als een duivel uit een doosje: "Ik ben wat verrast, omdat we iets ongelofelijks bereikt hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 maart 2023 13:37

Antonio Fuoco verraste iedereen tijdens de kwalificatie voor de 1.000 Mijl van Sebring. De Italiaan zette de Ferrari 499P bij haar debuut op pole position in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship en versloeg daarmee de beide Toyota’s, terwijl deze nog domineerden tijdens de vrije trainingen. Ook voor de Ferrari-coureur kwam het als een verrassing.

Ferrari

“Ik ben wat verrast, omdat we iets ongelofelijks bereikt hebben en we moeten hier trots op zijn”, zegt Fuoco na afloop van de kwalificatie. “We hebben de auto in juli op de baan gezet. De hoeveel werk die iedereen gedaan heeft is behoorlijk indrukwekkend.”

Toch benadrukt de coureur dat zijn team niet op haar lauweren kan rusten voor de race: “We weten dat het een lange race wordt. Het wordt behoorlijk heet, wat cruciaal voor de bandenslijtage is.”

Overigens was de snelle ronde wel eentje waarin de Italiaan enig risico nam. “Als ik eerlijk ben, in de laatste bocht, ik stuurde hem gewoon in, maar ik had het gevoel dat het een goede ronde was”, zei de Ferrari-coureur over de snelle en hobbelige bocht 17. “Ik had de zon in mijn vizier en het was behoorlijk lastig om de bocht te zien., maar ik had mijn referentiepunt uit de trainingen. Ik had een flink momentje op de hobbels, maar uiteindelijk werkte het.”

De tijd van de Ferrari 499P waarmee pole position werd gereden, was bijna 1,7 seconden sneller dan de voorgaande snelste tijd. Volgens Fuoco zat dat met name in de lagere temperaturen gedurende de 15 minuten durende kwalificatie sessie.

Ferrari 499

“De temperaturen daalden snel. We verbeterden behoorlijk door de baancondities”, legt de Italiaan uit. “We probeerden het in de ochtend, mar in de vrije training is het lastig om een vrije ronde te vinden. In de kwalificatie toonden wij ons potentieel en brachten alles samen en dat was genoeg.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS