Formule 1

Ferrari stuurt duidelijke waarschuwing naar Red Bull na terugkeer dominante manier van racen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2024 03:05

Terwijl Red Bull op het circuit van Suzuka zijn derde 1-2 finish van het seizoen scoorde, waarschuwde Ferrari-teambaas Fred Vasseur dat zijn team de topprestaties van deze SF-24 nog niet heeft ontketend. Carlos Sainz profiteerde optimaal van de DNF van Max Verstappen in Australië, maar in de volgende ronde in Japan was Verstappen terug op de bovenste trede van het podium. Teamgenoot Sergio Pérez maakte er drie 1-2 finishes in vier races van voor Red Bull.

Frederic Vasseur Ferrari F1


Terwijl Verstappen en Red Bull klaar lijken voor Verstappens vierde titel op rij en de derde constructeurstitel op rij, heeft Ferrari zich gepositioneerd als het tweede snelste team in dit vroege stadium. Vasseur waarschuwt nu Red Bull dat de volledige prestaties van de SF-24 nog moet worden getoond.

"Je moet de snelheid van de auto verbeteren, upgrades aanbrengen, maar tot nu toe hebben we nog niet het beste uit de auto gehaald", vertelde Vasseur aan Channel 4. "We maken nog steeds fouten tijdens de race. We maken nog steeds wat fouten tijdens het weekend en de eerste focus is om het beste te halen uit wat je hebt. Daarna hebben we tijd om de auto te verbeteren."

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft een onderdeel van zijn raceweekeinde aangewezen dat hij moet verbeteren - de kwalificatie - nadat hij zich op Suzuka had hersteld van zijn P8-positie naar P4. Vasseur gelooft dat het hele team beter moet presteren in de kwalificaties. Ferrari wil ervoor zorgen dat dit begint vanaf de komende Grand Prix van China.

"We hebben een hele solide zondag gereden", zei Vasseur over Ferrari's Grand Prix van Japan, waarin Sainz P3 en Leclerc P4 opeisten. "We hadden een heel goed herstel, we hadden een goede strategie, een heel goed bandenmanagement. Het tempo was er. Als we iets moeten veranderen, dan is dat op de zaterdag. Het volgende doel voor China is een veel betere kwalificatie."

Filmpje: Carlos Sainz werkt zich uit de naad:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS