Formule 1

Ferrari rijdt in Miami met unieke livery

Uitgegeven door Bart • 24 april 2024 07:37

Ferrari heeft aangekondigd dat het team in Miami met een 'frisse en onverwachte' livery zal rijden. De Ferrari zal niet helemaal rood zijn, maar er komen tinten blauw in, te weten Azzurro La Plata en Azzurro Dino. Dit als eerbetoon dat Ferrari dit jaar 70 jaar actief is Noord-Amerika.

Ferrari


Het ontwerp doet denken aan de laatste twee races van 1964 toen de iconische Rosso Corsa werd vervangen door een wit-blauwe livery. Ferrari reed toen in Amerika en Mexico onder de naam North American Racing Team. Wanneer de livery wordt onthuld, is niet bekendgemaakt.

Azzurro La Plata is een lichtere kleur blauw die doet denken aan de blauwe kleur van Argentinië. Onder meer Alberto Ascari, de eerste wereldkampioen van Ferrari, droeg vooral deze kleur blauw. Ook John Surtees, Lorenzo Bandini, Luduvico Scarfiotti en Chris Amon kozen voor deze kleur blauw.

Azzurro Dino is een donkere kleur blauw die ook door meerdere Ferrari-rijders is gedragen. Clay Regazzoni was in 1974 de laatste die deze kleur droeg, waarna voornamelijk voor rode outfits is gekozen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS