Formule 1

Ferrari blijft dezelfde aanpak houden in Suzuka: "Focus je op jezelf, niet op anderen"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2023 08:01

Alles is alweer ingepakt en het F1-circus is inmiddels onderweg naar Japan. En nu de F1 komend weekend op weg is in Suzuka, een conventioneler circuit waar Red Bull na de problemen in Singapore weer in hun formidabele vorm zou moeten zijn, werd aan Ferrari-teambaas Fred Vasseur gevraagd wat hij ervan verwacht. De Fransman reageerde daarop met: “We hoeven de aanpak niet te veranderen na Monza of na Singapore, ik weet niet wat er dit weekend met Red Bull is gebeurd. Maar als je kijkt naar de groep auto’s met Mercedes en McLaren, dan is het niet zo dat deze compleet veranderd is vergeleken met de weekenden in ervoor. We praten over een halve tiende plaats in de kwalificatie. Volgend weekend zullen we weer vanaf nul moeten beginnen, net zoals voorheen en we moeten het beste doen. Maar het is natuurlijk zo dat omdat je een goed weekend doet, wij ineens wereldkampioen zijn en die ander niet. We werken er hard aan en willen in geen geval gevaar lopen voor het weekend erna”, hield de Fransman vol. Daarmee doelde hij op het feit dat Ferrari in Japan alles op alles moet zetten om op hetzelfde niveau te blijven als in Singapore (en in Monza).

Singapore_Ferrari_voorkant

Naar aanleiding van de speculatie dat Red Bull zou lijden onder een technische richtlijn van de FIA in Singapore om flexibele vleugels aan banden te leggen, werd Vasseur ook naar zijn mening gevraagd. ‘Het maakt mij niet uit,’ zei hij. “Eerlijk gezegd is het belangrijkste dat we op onszelf gefocust zijn. Ik weet niet wat er bij Red Bull is gebeurd en ik zal er niet op letten, maar voor mij is het belangrijkste om ons weekend iets sneller te doen dan Mercedes en de anderen en niet na te denken over wat er met de anderen is gebeurd. Dat is de beste manier om te verdwalen.” Focus je dus op jezelf, niet op anderen…

Ferrari F1 GP Singapore 2023 foto 2

Ferrari F1 GP Singapore 2023 foto 3 vonkenregenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS