Formule 1

Fernando Alonso reageert na tijdstraf: “Ik denk dat de FIA er echt een show van maakte"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 maart 2023 20:13

Fernando Alonso scoorde in Saoedi-Arabië zijn tweede opeenvolgende voor het team van Aston Martin en bracht het totaal aantal podia in zijn loopbaan naar de magische honderd, maar alhoewel hij voor de honderdste keer naar het podium mocht, eindigde hij op P4. Vlak na het podium ontving hij een tien seconden tijdstraf, omdat het team zijn eerste straf niet goed uitvoerde.

Fernando Alonso

Bij de start stond Alonso verkeerd opgesteld en kreeg hij hiervoor vijf seconden straf. Deze kon hij onder de Safety Car-periode zonder al teveel pijn inwisselen. De tweevoudig wereldkampioen stopte bij zijn pitbox en wachtte vijf seconden. De achterste jack raakte de auto binnen de vijf seconden, dit is niet toegestaan en hiervoor kreeg Alonso de straf.

De Spanjaard haalde hard uit naar het internationale autosportorgaan: “Ik denk dat de FIA er echt een show van maakte. Meer dan teleurstelling van onszelf. Je kunt 35 ronden na de pitstop geen penalty meer opleggen.”

“Ze hadden genoeg tijd om te informeren over de straf, want zelfs als ik dat wist, zou ik misschien 11 seconden openstaan voor de auto erachter. Vandaag hebben we geen goede show neergezet voor onze fans.”

“Ik weet dat het team het nu met de stewards probeert te bekijken omdat we de tweede penalty niet helemaal begrepen.”

Alonso zou de zesde coureur worden die honderd podia scoort in de Formule 1. Alain Prost, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel gingen hem voor.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS