Formule 1

Fernando Alonso heeft vertrouwen in de toekomst: "In Canada slopen we ze"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2023 12:04

Fernando Alonso kende een onkarakteristiek tegenvallend weekend tijdens zijn thuisrace in Barcelona. De Spanjaards slechte eindklassering dit jaar was vierde, maar kon dit weekend geen potten breken en moest genoegen nemen met de zevende positie. Hij eindigde achter teamgenoot Lance Stroll, maar ook achter beide Mercedes-bolides. Alonso neemt geen blad voor de mond en stelt dat Aston Martin in Canada keihard terug zal slaan.

Fernando Alonso


Het racetempo van de Mercedes-coureurs lag een stuk hoger dan dat van Ferrari en Aston Martin, zeker voor het team uit Silverstone was dit een grote verrassing. Het Spaanse AS vroeg Alonso of hij met zijn handen in het haar zit door de prestaties van Mercedes: “Dit is tijdelijk, voor maar één race. Volgend weekend in Canada slopen we ze. Ik ga hier vrolijk weg, omdat de kwalificatie ons pijnpunt was. Ik kwam goed terug vanaf mijn startplek”, begint hij. “We hebben de schade beperkt. Mercedes heeft winst behaald bij de constructeurs, maar we zijn uitgelopen op Ferrari. Daar ben ik blij mee.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS