Formule 1

Fernando Alonso vierde in WK: "Mijn beste en meest consistente raceseizoen sinds 2012"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 27 november 2023 16:11

Fernando Alonso heeft de vierde plaatst in het Wereldkampioenschap Formule 1 gepakt. In puntenaantal is de Spanjaard gelijk geëindigd met Charles Leclerc van Ferrari. Het aantal podiumplaatsen was doorslaggevend. Ook Lando Norris was nog vol in de strijd voor de vierde plaats. De Brit kwam tot 205 WK-punten dit jaar. Eentje minder dan Alonso en Leclerc.

Fernando Alonso

"Als je me vóór dit weekend had verteld dat ik als vierde zou eindigen in het rijderskampioenschap, had ik je niet geloofd, dit is dus een echt cadeau. Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik het hele seizoen heb gereden. Ik denk dat dit mijn beste en meest consistente raceseizoen is geweest sinds 2012. Ik denk dat ik het hele seizoen het maximale uit de auto heb gehaald", begon Fernando Alonso zijn nabeschouwing na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen.

F1

“Het hele Aston Martin-team heeft ongelooflijk hard gewerkt en ik kijk er nu al naar uit om de winter in te gaan en aan de slag te gaan voor volgend seizoen. We zijn dit jaar begonnen als een underdog, maar we willen 2024 heel sterk beginnen. We hebben de tijd om daar klaar voor te zijn", zei Fernando Alonso,die is vierde geworden in het kampioenschap, omdat hij meer podiumplaatsen heeft behaald dan Charles Leclerc. In puntenaantal zijn beide rijders gelijk geëindigd. Beiden 206 WK-punten.

Aston Martin

“Tot slot een grote dankjewel aan iedereen in het team. Dit jaar heeft al onze stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen en iedereen mag trots zijn op wat we hebben bereikt", bedankte Alonso tot slot zijn team. Om aan te geven hoe competitief het veld dit jaar was. De eerste tien rijders van het kampioenschap komen uit vijf verschillende Formule 1 teams.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS