Formule 1

Fernando Alonso over 2023: “Voor mij zijn 2012 en dit seizoen de beste uit mijn carrière!"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2023 08:03

In de eerste helft van het seizoen 2023 was Aston Martin de revelatie op de gid. Nadat ze in 2022 als zevende waren geëindigd in het F1-constructeurskampioenschap, verraste Aston Martin iedereen met zijn AMR23. De komst van Fernando Alonso, als opvolger van Sebastian Vettel, speelde daarin ook een belangrijke rol. Met de nieuwe AMR23 wist Alonso zes podiumplaatsen te scoren in de eerste acht Grands Prix van 2023, waardoor zijn auto achter Red Bull ‘the-best-of-the-rest’ bleek te zijn. Terwijl Aston Martin krampachtig probeerde zijn ongelooflijke seizoensbegin te continueren, werden er een paar verkeerde afslagen genomen, smolt de snelheid weg en vervaagden de resultaten.

Fernando_Alonso_en_2023-AM_crew

Desondanks heeft Fernando Alonso het F1-seizoen 2023 van Aston Martin geprezen als “ondenkbaar” gezien de vooruitgang die in een jaar tijd werd geboekt, ondanks hij zich nog steeds gekwetst voelde door de manier waarop de succesreeks afnam na de verbluffende seizoensstart. Tegen het einde van 2023 verbeterden de prestaties zich opnieuw, toen het team alles uit de kast haalde om zijn gemaakte fouten goed te maken. Alonso besloot met: “Voor mij zijn 2012 en dit seizoen de beste uit mijn carrière, een positie die ik me aan het begin van het jaar nooit had kunnen voorstellen met de autoprestaties die we hadden (van vorig jaar).” Wat wordt het volgend jaar?

Fernando_Alonso_team_groet

Foto's: Aston Martin Aramco CognizantBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS