Formule 1

Fernando Alonso onthult naam van zijn enige vriend in F1-carrière, en Verstappen…

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 februari 2024 06:01

Fernando Alonso heeft onthuld dat hij tijdens zijn lange F1-carrière slechts één 'vriend' heeft gehad: Giancarlo Fisichella.

Fernando Alonso Max Verstappen


Alonso en Fisichella waren teamgenoten bij Renault en het was Fisichella die naast Alonso reed tijdens de twee kampioenschappen die de Spanjaard won. Hoewel Alonso 19 andere teamgenoten heeft gehad, blijft Fisichella de enige die hij zou omschrijven als een 'vriend'.

Alonso sprak met DAZN als onderdeel van een documentaire over zijn carrière en benoemde Fisichella als zijn vriend. Voordat hij het over Fisichella had, sprak Alonso over wie hij het meeste vertrouwen had op de huidige grid. "Vrienden op de baan, weinig eigenlijk, maar op deze foto staan twee coureurs met wie ik het heel goed kan vinden”, zei Alonso over een foto van hem met het Red Bull-duo.

Giancarlo Fisichella


"Zowel Max Verstappen als Checo (Sergio Pérez) kun je vertrouwen op de baan, zoals gezien in Brazilië, wiel aan wiel, maar Checo is een stoere coureur die met respect vecht en met Verstappen ook."

Hij gaf wel aan dat Verstappen niet altijd zo was. "In zijn begin was hij misschien wat gekker en had hij wat incidenten en kleine problemen, maar nu is hij een heel nette coureur op de baan en ook daarbuiten. Ik zie mezelf een beetje in hem weerspiegeld. We houden van competitie, we houden van rijden en dat is het, we houden meer van sport dan van spektakel, we komen aan op het circuit met teamkleren, met een rugzak, we racen op zaterdag en op zondag en we nemen de rugzak mee naar huis op zondag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS