Formule 1

Fernando Alonso nam Aston Martin beslissing 'met pistool tegen zijn hoofd' te midden van Mercedes-aanbod

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2024 07:36

Fernando Alonso's nieuwe contract bij Aston Martin werd naar verluidt getekend met een ‘pistool tegen zijn hoofd’ te midden van een aanbod van Mercedes voor 2025, waarbij de beschikbaarheid van Carlos Sainz hem dwong om snel een beslissing te nemen.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Alonso kondigde vorige week aan dat hij in de F1 zal blijven tot tenminste het einde van het seizoen 2026, na het tekenen van een nieuw, tweejarig contract met Aston Martin.

Voorafgaand aan de ondertekening, werd beweerd dat de Spanjaard 'heel hard aan het pushen was' om een stoeltje bij Red Bull te bemachtigen voor 2025 te midden van de onzekerheid rond de toekomst van Max Verstappen.

Er werd ook gedacht dat Alonso in aanmerking zou komen om in 2025 bij Mercedes te gaan rijden als vervanger van Lewis Hamilton. Die kondigde in februari aan dat hij aan het einde van dit seizoen begint aan een meerjarige deal met Ferrari.

De Spaanse autocoureur, die sinds 2001 actief is in de Formule 1, vertelde de media in de nasleep van de contractaankondiging dat team en coureur 'allebei hetzelfde wilden' voor 2025, waarbij Alonso zich 'thuis voelde’ sinds hij in 2023 begon bij de in Silverstone gevestigde outfit.

Een artikel van de Duitse publicatie Auto Motor und Sport heeft echter onthuld dat Alonso's beslissing om te blijven 'niet helemaal uit vrije wil was' - met de beschikbaarheid van Sainz, die door Ferrari werd geschrapt om plaats te maken voor Hamilton in 2025 - die hem dwong snel te handelen. (Filmpje over deal Hamilton - Ferrari)Alonso's beslissing om te blijven, kwam ondanks het aanbod van Mercedes om hem een contract voor één jaar aan te bieden als het team Verstappen niet kon overhalen om over te stappen van Red Bull.

De beschikbaarheid van Sainz, die Ferrari aan het einde van het seizoen verlaat, stelde Aston Martin in staat ‘een pistool tegen het hoofd van hun sterrijder te zetten', waarbij het risico om te wachten op een mogelijke opening bij Red Bull of Aston Martin 'te groot' was voor Alonso.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS