Formule 1

Fernando Alonso geeft huiswerk aan het Aston Martin-team: "We konden veel gegevens verzamelen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 21 mei 2024 12:50

Voor Fernando Alonso verliep het F1-weekend op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola niet zoals hij vooraf gehoopt had. Hij startte vanuit de pitlane en hoopte dat een Safety Car-fase hem aan een hogere positie zou helpen. Maar helaas voor de snelle Spanjaard, die kwam er niet. De rest van de race, die al als verloren beschouwd werd, werd dan ook als een veredelde testsessie gebruikt.

Fernado Alonso F1 Aston Martin

"Het was over het algemeen een moeilijke dag en lastig weekend voor ons. We startten vanuit de pitlane en veranderden een paar dingen aan de afstelling van de auto. Het betekende dat we veel gegevens konden verzamelen, die we de komende dagen moeten analyseren. We kozen bij de start van de race voor de Soft banden en we hoopten op een Safety Car die daar verandering in zou brengen. Toen er niets voor ons gebeurde, probeerden we een paar verschillende dingen uit en gebruikten we het in wezen als een soort testsessie. We zullen ons moeten hergroeperen en onszelf in de beste positie moeten brengen voor Monaco", aldus een realistische Fernando Alonso na afloop van de Emilia Romagna Grand Prix.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS